Anita KijfIk ben één van de kwaliteitscoaches van Coachfinder, een initiatief van Psychologie Magazine.Ik ben Anita Kijf (1971), en ik woon samen met mijn man Frank (1968) en onze dochter Noortje (2014) in Weesp. Om het weekend zijn ook Marijn (2004) en Eva (2006) bij ons.

Hoewel mijn achtergrond die van Vertaler Spaans is (Rijksuniversiteit Groningen) kwam ik al snel terecht in de TV-wereld. Hierin heb ik ruim 15 jaar met veel plezier gewerkt. Eerst als vertaler-ondertitelaar van Spaanse en Engelse TV-programma's, later als producer en uiteindelijk Gedelegeerd Producent bij Vorst Media.

Ik ben een enorm gevoelsmens en wist van binnen dat mijn passie lag bij het (intuïtief) begeleiden van mensen bij hun persoonlijke (en werkgerelateerde) vraagstukken, en ook bij hun persoonlijke groei en bewustwording. Ik geloof in het positieve en krachtige effect van de balans tussen hoofd en hart.
Ik wist alleen nog niet hoe ik de omslag ging maken. Tot ik een burn-out kreeg. Hoewel de perfectionist in mij dit verschrikkelijk vond, zag ik later in dat dit het beste was wat me had kunnen overkomen. Het maakte de weg vrij om het roer helemaal om te gooien en te kiezen voor dat, waar ik nog elke dag het meeste plezier uithaal: mooie gesprekken aangaan met mensen.

Wie ben jij en waarom doe je wat je doet? Wat maakt dat je vastloopt? Waarom kun je niet meer goed bij je gevoel?
Ik hou van sparren en samen op onderzoek uitgaan.

Mijn manier van coachen is betrokken, helder, eerlijk en intuïtief. Ik heb een nuchtere kijk op zaken, en schuw niet te benoemen wat ik waarneem. Ik ben positief, open en vind humor in een gesprek belangrijk.

Omdat ik jarenlang vele persoonlijke en begeleidende gesprekken heb gevoerd weet ik dat ik de juiste verdiepende vragen stel om jou een spiegel voor te kunnen houden.

Naast mijn werk als coach ben ik extern vertrouwenspersoon (LVV geaccrediteerd) en ook eigenaar van het bureau Je Vertrouwenspersoon.nl. Daarnaast werk ik als medium. Samen met Frank geef ik trainingen in o.a. Persoonlijke Ontwikkeling en Intuïtie. (www.zwave-weesp.nl)